11

Încă un film își face apariția în cadrul concursului „FAO 2014”. Acesta îl are ca realizator pe Ecaterina Țarălungă și, în urma acordului dat de organizatorii Festivalului, el a primit permisiunea de a intra în concurs, fiind înscris în data de 18 iunie 2014.

Filmul de scurt-metraj face parte din categoria filmelor documentar și are ca temă Biserica Stelea din Târgoviște. Orașul este plin cu vestigii și monumente vechi de o importanță deosebită pentru istoria României. Negustorul Stelea (de unde și denumirea lăcașului de cult) ridică în a doua jumătate a secolului al XVI–lea o mănăstire, care este menționată în anul 1582, într-un hrisov al lui Mihnea Turcitul. În 1600 se ridică aici turnul-clopotniță. Biserica ce se păstrează până astăzi este ridicată de către domnitorul Moldovei, Vasile Lupu, între anii 1636-1645.

Acestea sunt doar câteva repere din filmul amintit mai sus. Vă invităm să-l vizionați, ca de altfel și pe celelalte filme înscrise în concurs.

Va invitam sa vizionati si sa votati acest film, la adresa: http://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/126-biserica-stelea.html.

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
166
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09116 sec - PID: 7141