10

Conform unui raport al CNA, Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentantilor a SUA (US House) a aprobat un act legat de bisericile crestine din Turcia (HR 4347), introdus de către președintele Ed Royce, care necesită un raport anual al Departamentului de Stat cu privire la statutul proprietăților creștine confiscate sau nereturnate, din Turcia și din partea de nord a Ciprului. 

Royce a spus: "Am fost mult timp preocupat de faptul că sit-urile crestine de patrimoniu din Turcia au fost deteriorate și dispar în urma politicilor guvernamentale ostile. În ciuda afirmatiilor optimiste ale liderilor turci, majoritatea proprietatilor religioase rămân nereturnate". 

Este vorba aici, a adăugat el, despre legislația Parlamentului turc "de convertire a catedralei reper Agia Sofia din Istanbul, din muzeu in moschee". 

"Prin aprobarea acestui act, SUA transmite un mesaj Turciei, conform caruia aceasta trebuie să retrocedeze proprietățile bisericești proprietarilor de drept, asigurand o evaluare obiectivă a progresului facut în fiecare an", a concluzionat el. 

Proiectul de lege, care a fost prezentat de către Royce și liderul minorității, Eliot Engel, întărește legislația anterioară (HR 306), care a fost adoptată în unanimitate de către Congres în decembrie 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și a făcut apel la Turcia să își respecte obligațiile internaționale și să returneze averile confiscate din Bisericile Creștine și sa respecte pe deplin drepturile creștinilor de a-si practica propria religie. 

Legislația solicită în mod special secretarului american sa înregistreze toate bisericile creștine, lăcașurile de cult și alte proprietăți bisericești, inclusiv valorile mobiliare, cum ar fi operele si obiectele de artă din Turcia și zonele din Republica Cipru aflate sub ocupație militară turca, furate, confiscate sau ilegal scoase de sub dreptul de proprietate al Bisericii Crestine. 

Este nevoie, de asemenea, de un rezumat al informațiilor care să fie incluse în rapoartele anuale ale drepturilor omului și ale libertăților religioase ale Departamentului de Stat. 

Legislația a fost promovata de organizațiile Greco-Americana si Armeano-Americana. 

După invazia turca din nord, bisericile au fost vandalizate și jefuite, și icoanele, frescele și mozaicurile au fost indepartate. O mare parte din lucrurile furate au fost urmărite pe piețele comerțului de antichități ilegal din Europa și la licitațiile din întreaga lume. 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
125
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0931 sec - PID: 1064