12

NEW ENTRY în cuprinsul Festivalului „FAO 2014”! Este vorba despre filmul „Biserica Domnească mare” a realizatoarei Ecaterina Țarălungă. Acesta a fost evaluat și a primit acceptul pentru a intra în concursul Festivalului. A fost înscris în data de 18 iunie 2014.

Filmul face parte din categoria filmelor-documentar, de scurt-metraj.

Realizatoarea ne pune în lumină un reper istoric al orașului Târgoviște, care a rezistat în timp și care ne ajută să înțelegem mai bine istoria creștină a neamului românesc. Este vorba despre Biserica Domnească mare. A fost ctitorită de Petru Cercel, în 1584, așa cum afirmă cronica țării și pisaniile brâncovenești. Marele voievod și sfânt Constantin Brâncoveanu, cel care a primit moarte martirică alături de cei patru fii ai săi și de sfetnicul Ianache, în 1714, comandă în anul 1693 un nou iconostas, precum și o nouă zugrăveală, care a fost terminată în 1698. În această biserică se găsește cea mai bogată galerie de chipuri domnești din bisericile României! Biserica se află în vecinătatea Turnului Chindiei, un alt monument istoric al orașului Târgoviște.

Va invitam să votati filmul, intrand la adresa: http://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/123-biserica-domneasca-mare.html.

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

- See more at: http://www.lonews.ro/stiri/media-cinema/13512-festivalul-de-film-scurt-fao-2014-biserica-stelea-un-nou-film-inscris-in-competitie.html#sthash.GuwqGVTj.dpuf

 

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

- See more at: http://www.lonews.ro/stiri/media-cinema/13512-festivalul-de-film-scurt-fao-2014-biserica-stelea-un-nou-film-inscris-in-competitie.html#sthash.GuwqGVTj.dpuf

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09365 sec - PID: 23286