11

Uniunea Europeană a semnat, ieri, acorduri de integrare politică și economică mai profundă cu Ucraina, Georgia și Republica Moldova. 

Liderii celor trei state ex-sovietice au participat la o ceremonie în Bruxelles, care a marcat o etapa de consolidare a legăturilor lor cu Europa, în ciuda rezistenței rusești.

În Ucraina, planurile fostului Președinte Viktor Ianukovici, de a renunța la semnarea unui acord cu UE, în favoarea unei uniuni mai strânse cu Rusia, a înfuriat cateva mii de oameni și a dus la proteste în masă, care au declanșat, mai târziu, un val de violență pe străzile Kievului și în alte orașe, zeci de persoane fiind ucise (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

După ce Parlamentul Ucrainei l-a demis pe Ianukovici, conducerea interimară a Kievului a promis ca Ucraina va lua calea integrarii în UE. 

Acordurile de asociere sunt considerate a fi un instrument al UE, potrivit pentru relațiile cu statele care nu sunt candidate membre imediate. 

Președintele Comisiei Europene, Barroso, a descris noile acorduri de asociere, ca pe "o recunoastere a progreselor semnificative" observate în cele trei state, în ultimii ani.

Rusia a confirmat dreptul celor trei state de a semna acorduri cu UE, dar a avertizat că acțiunile lor ar putea afecta propria economie. 

"Rusia va lua măsuri, în cazul în care consecințele acestor acorduri aduc prejudicii pieței sale", a declarat secretarul de presă al Președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, citat de ITAR-TASS. 

Președintele Putin, însuși, a numit actiunile conducerii de la Kiev, ca fiind "o lovitura de stat anti-constituționala", care a forțat poporul ucrainean sa faca o "alegere artificiala între Rusia și Europa", informeaza publicatia bulgareasca Novinite. 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
139
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1654 sec - PID: 20094