13

Catedrala din Slaviansk a fost bombardata in timpul Liturghiei. Duminică, armata ucraineană a atacat, din nou, cartierele rezidențiale din Slaviansk. Catedrala Sfantul Alexandru s-a aflat sub tiruri, fiind bombardata chiar in timpul Sfintei Liturghii. 

"Bombardamentul a început la 10:00, în timpul Liturghiei. Oamenii începusera să cânte 'Tatăl nostru', când prima salvă a fost auzita de pe Muntele Karachun. Apoi, au existat mai multe salve, o mortiera deteriorand un chioșc situat la doar câțiva metri de biserică. Acesta a fost sfaramat în bucăți, totul a ars. Vânzătoarea a fugit când a auzit prima salva si, astfel, si-a salvat viața", afirma Protopopul Nikolai Fomenko. 

Erau aproximativ o mie de oameni in zona bisericii, multi dintre acestia distribuind ajutoare umanitare în apropierea catedralei. 

"După ce a început tirul, toata lumea s-a grabit spre biserica. Catedrala s-a umplut, oamenii s-au rugat la Dumnezeu, cu lacrimi. Exploziile au spart mai multe ferestre cu vitralii, iar oamenii au început să se roage cu mai multa ardoare. Bombardamentul a durat aproximativ o jumătate de oră", a spus preotul. 

Nimeni nu a fost rănit in zona bisericii si nici biserica nu a fost deteriorata. 

Este a șaptea oară când militanții ucraineni tintesc bisericile din Slaviansk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Pe 26 mai, o mina a ucis o femeie, în apropierea Bisericii Icoanei Maicii Domnului Derjavnaya, in urma atacului asupra Districtului Artyom. Schijele au spart ferestrele bisericii, deteriorand fatada acesteia și distrugand gardul bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În Ziua Sfintei Treimi, pe 8 iunie, Biserica centrala, a Duhului Sfânt, a fost bombardata. 

Pe timp de noapte, in 16 iunie, Biserica Sfantul Serafim din Cherevkovka a fost lovita. Casa și cantina au fost complet distruse. În aceeași zi, Catedrala Sfantul Alexandru, din Slaviansk, și zona înconjurătoare au fost bombardate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

Pe 19 iunie, tinta bombardamentelor a fost Biserica Învierii, construita în secolul al 18-lea. Paznicul a fost ucis (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe 21 iunie, după ce președintele ucrainean, Piotr Poroșenko, a anunțat armistițiul, Catedrala Sfantul Alexandru a fost bombardata.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09346 sec - PID: 21538