14

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a aprobat, ieri, interdicția controversata a Franței privind purtarea voalului musulman care acopera intreaga fata (niqab) în public. 

Legislația franceză prevede ca nimeni nu poate purta îmbrăcăminte care sa ii ascunda fața într-un spațiu public. Pedeapsa presupune o amendă de 150 de euro sau instruire cetateneasca obligatorie. 

Curtea de la Strasbourg a sustinut interdicția, respingand un caz adus in instanta de către o femeie frantuzoaica, în vârstă de 24 de ani, care susținuse că i-a fost încălcata libertatea la religie și exprimare. 

Aproximativ cinci milioane de musulmani trăiesc în Franța, deși numai catvea dintre femei poarta voaluri complete. 

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a criticat decizia. "Aceasta decizie va ajunge sa forțeze o mică minoritate sa trăiasca în afara societatii, obligand efectiv femeile sa aleaga între exprimarea convingerilor lor religioase și iesirea in public", a declarat John Dalhuisen, directorul Programului pentru Europa si Asia Centrală al Amnesty International, citat de Ansa.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
167
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09659 sec - PID: 8381