13

Oamenii fug din calea “Statului Islamic”

Publicat în urmă cu 4 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Un arhiepiscop catolic de top a cerut crearea unui centru mare pentru refugiati, de dimensiunea unui sat, în nordul kurd al Irakului, pentru zecile de mii de oameni – mulți dintre ei creștini – care au fugit din calea ISIS. 

Arhiepiscopul catolic caldeean Bashar Warda de Erbil, a declarat in Kurdistan ca mii de "case mobile", care sa fie ridicate în dioceza sa, ar fi vitale in regiune, anticipand un aflux masiv de oameni disperați să scape de Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS). 

Comentariile sale vin după ce rapoartele din ultimele ore afirmau ca jihadistii au anunțat crearea unui califat, sau stat islamic, în teritoriul pe care îl controlează în Irak și Siria, numindu-l pe Abu Bakr al-Baghdadi drpet Calif și "lider pentru musulmanii de pretutindeni" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Avansarea ISIS a determinat un exod în masă din orașe și sate, BBC raportand ca 40.000 de oameni deja au fugit. 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13234 sec - PID: 19133