14

Patriarhul catolic caldeean de Babilon, Louis Raphael Sako, a făcut un apel public catre "cei care le dețin pe măicuțele și orfanii răpiti în Mosul in urma cu trei zile". 

Potrivit Agenției Fides, apelul exprima îngrijorarea pentru soarta celor două călugărițe și a celor trei tineri – două fete și un băiat – cerând ca acestia sa fie eliberati cat mai curand. 

Patriarhul le cere liderilor religioși musulmani și Sheikh-ului triburilor sunnite, din Mosul, sa faca "tot posibilul" pentru a asigura eliberarea ostaticilor. 

În apel, Patriarhul caldeean citează versete din Coran, care indică faptul ca toți credincioșii trebuie sa-i trateze pe călugări și orfani bine, subliniind că, în prezent, în Irak, creștinii nu se identifica cu niciun partid politic. 

"Aceasta este luna Ramadanului, luna milei și caritatii", a spus Patriarhul: "Să ne rugăm pentru eliberarea măicuțelor și orfanilor răpiți". 

De sâmbătă, 28 iunie, nu a existat inca nicio veste despre sora Atur și sora Miskinta, care se întorceau la Mosul, din orașul Dohuk, în compania a două fete creștine și a unui băiat creștin. 

Cele două călugărițe aveau un centru de plasament pentru copii orfani in Mosul, în apropierea Arhiepiscopiei caldeeane. Din cauza ofensivei islamiste, care a inceput pe 9 iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), călugărițele și toți oaspeții au părăsit casa din Mosul și s-au refugiat în orașul Dohuk, în Kurdistanul irakian.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15625 sec - PID: 19253