62

Un impostor se folosește pe Facebook de imaginea Părintelui Prof. Dr. Nicolae Proteasa, director al Seminarului Ortodox din Râmnicu Vâlcea. Pagina în cauză a fost identificată de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe, în ultimele ore.

Pe contul de Facebook creat (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005485697733), impostorul susține că lucrează în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, că a studiat la Academia de Teologie Ortodoxa din Chisinau, că trăiește în Iași și provine din Roscanii De Jos, Orhei, Moldova. Are deja 992 de prieteni.

Intr-o postare din 1 iulie, acesta precizeaza: “O poza mai recenta cu mine”, însă fotografia este un decupaj dintr-o poză postată pe pagina de Facebook a Seminarului din Râmnicu Vâlcea, unde adevăratul părinte Nicolae Proteasa apare lângă elevii săi (vezi foto).

Interesant este ce va urmări impostorul, folosindu-se de fotografiile unui părinte real – din nefericire pentru el mult prea cunoscut și important în viața Bisericii de astăzi – pagina fiind proaspăt deschisă… dacă nu cumva o va închide în urma sesizărilor noastre sau a reclamațiilor părintelui în cauză.

Din câte se știe, rețeaua Facebook, conform informațiilor oferite de serviciul specializat în producția de site-uri web NETCreator, pune la dispoziția utilizatorilor săi opțiunea de blocare (bann) a conturilor care folosesc în mod fraudulos datele altor persoane reale.

Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe atrage atenția încă o dată asupra modului prin care oamenii de bună credință pot fi înșelați de către diferite persoane, prin intermediul rețelelor de socializare sau al unor site-uri web care se declară ortodoxe sau ca aparținând unor persoane din Biserică, în scopul unor câștiguri financiare sau chiar al discreditării clericilor Bisericii Ortodoxe Române.

Intervievat de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe prin telefon, Părintele Nicolae Proteasa a declarat că nu știa nimic despre acest cont și că va încerca să ia măsuri de închidere și reclamare a contului la reprezentanții Facebook. Acesta a mărturisit că nu cunoaște niciun părinte cu numele de Vasile Crăciun și că îi pare rău că fotografiile sale sunt folosite pentru astfel de infracțiuni, atrăgând atenția tuturor cititorilor și vizitatorilor rețelelor de socializare să fie întotdeauna atenți și să se ferească de astfel de înșelătorii – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
145
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08445 sec - PID: 14284