37

O "Liturghie Neagra" este programata să aibă loc pe 21 septembrie, la Centrul Civic Oklahoma City.

Arhiepiscopul catolic Paul Coakley a lansat o declarație, prin care isi exprimă "surprinderea și dezamăgirea" fata de acest eveniment și apeleaza la liderii comunității să reanalizeze daca aceasta reprezinta "o utilizare adecvată a spațiului public". 

El a spus: 

"Pentru mai mult de 1 miliard de catolici, din întreaga lume, și mai mult de 200.000 de catolici din Oklahoma, Liturghia este cea mai sacră dintre ritualurile religioase", a spus Arhiepiscopul. "Este centrul cultului catolic și ea celebreaza Jertfa lui Iisus Hristos, adusa lumii prin moartea și Invierea Sa. În special, Euharistia – despre care noi credem ca este Trupul si Sangele lui Iisus Hristos – este sursa credinței noastre". 

"De aceea, sunt uimit și întristat că Centrul Civic va promova, ca divertisment, si va vinde bilete pentru un eveniment care este in mod foarte evident o bătaie de joc blasfemiatoare la adresa Liturghiei", a continuat el. "Liturghia Neagra", care este programata pentru Centrul Civic, în septembrie, este o inversiune satanica și o distorsiune a credintei sacre, nu numai pentru catolici, ci pentru toți creștinii". 

"În cazul în care evenimentul se va tine, va trebui să apelam la alte opțiuni pașnice, pentru a demonstra opoziția noastră față de acest act de sacrilegiu, sprijinit public". 

"În același timp, fac apel la toți catolicii din centrul și vestul Oklahomei – precum și la toți bărbații și femeile de bunăcredință – să se roage pentru(…) a putea schimba inimile și mințile organizatorilor acestui eveniment".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10037 sec - PID: 498