7

Ucraina comemorează, la nivel de stat, 150 de ani de la nașterea lui Vasile Lipkovsky, fondator al Bisericii Ucrainene Autocefale. 

In acest an, vor fi comemorati, la nivel de stat, cei 150 de ani de la nașterea lui Vasile Lipkovsky, Mitropolit al "auto-consacratei" Biserici Autocefale Ucrainene. Parlamentul ucrainean, care a vorbit în acest sens, a recomandat Cabinetului sa creeze, în termen de o lună, un comitet de organizare, pentru pregătirea festivitatilor.

Parlamentul mai recomandă, de asemenea, ca Banca Națională a Ucrainei sa produca și sa puna în circulație o monedă comemorativă, dedicată împlinirii celor 150 de ani, și, de asemenea, Posta Ucrainei sa editeze o serie de timbre dedicate jubileului.

V. Lipkovsky este fondatorul "Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale". Episcopul ei a fost intronizat, fara a respecta regulile canonice, fără episcopi, numai de preoți și laici. Scopul infiintarii acestei Biserici, a fost acela al separarii Bisericii din Ucraina, de Biserica Ortodoxa Rusa. În 1937, Lipkovsky a fost arestat de către NKVD și împușcat.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
52
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13373 sec - PID: 12371