12

Bărbatul în cauză este John Nienstedt, lider al Arhiepiscopiei Sfantul Pavel din Minneapolis. El a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit cu alți preoți, conform Vatican Insider.

Arhiepiscopul a decis să deschidă singur o anchetă la adresa propriei persoane, fiind acuzat ca ar fi facut avansuri sexuale nepotrivite față de alți preoți, și a plasat ancheta în mâinile unui episcop auxiliar și ale unei agențiii independente specializate in acest domeniu.

Dieceza a lansat, in ultimele ore, o declarație care anunța pornirea anchetei.

"Aceste afirmații sunt absolut și în întregime false. Cu toate acestea, i-am solicitat Episcopului Lee Piché sa supravegheze o ancheta independentă, aprofundată, și să angajeze o firmă din afara, neafiliata Arhiepiscopiei, care sa efectueze investigația", aminteste arhiepiscopul. 
 
El a fost arhiepiscop din 2008 și si-a câștigat reputația prin pozițiile sale extreme cu privire la homosexualitate. Acest lucru pare să fie în contrast puternic cu acuzațiile aduse împotriva lui. "Cei care încurajează în mod activ sau promoveaza actele homosexuale… daca fac acest lucru cu bună știință și de bună voie, se fac vinovați de un păcat de moarte", a scris Arhiepiscopul catolic, in 2007. 
 
De asemenea, el a mai criticat "Brokeback Mountain", un film despre doi cowboy căsătoriti. "Cu siguranță că ei trebuie să fie conștienți de faptul că au întors spatele lui Dumnezeu și legilor lui Dumnezeu, în încercarea lor de a face ca raul sa arate atât de atractiv", a spus el, referindu-se la Holywood și la producătorii filmului. Nienstedt s-a opus în mod activ căsătoriei între persoane de același sex și a înregistrat o introducere la un DVD pe această temă, care a fost trimis catre sute de mii de catolici din Minnesota.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08471 sec - PID: 32194