7

Patriarhul Kirill al Rusiei a tranmis un mesaj de condoleanțe, in urma decesului Mitropolitului Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine (foto – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in care se aminteste:

"Mi-e greu sa exprim in cuvinte masura pierderii suferite de Biserica noastră, astăzi. Plângem cu toții, cei care l-am iubit și venerat pe ierarhul al carui suflet s-a mutat, acum, la Dumnezeu. Timp de 49 de ani, el și cu mine, am avut relații bune și cordiale". 

"Preafericirea Sa Mitropolitul Vladimir a fost un mare ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, iubit și venerat cu caldura de milioane de credincioși din Ucraina".

Mesajul precizeaza ca, pe umerii Preafericitului Părinte, a fost purtata "crucea grea a responsabilitatii pentru soarta Ortodoxiei din Ucraina. Episcopul Vladimir a acceptat crucea, cu smerenie, și a purtat-o timp de 22 de ani, cu curaj, în contextul dificil al formarii Statului Ucrainean. Adesea, paienjenisul si necazurile acestei lumi au lovit Biserica din Ucraina, amenințând să înghită corabia eclezială. Dar, mâna fermă a conducatorului ei a pastrat-o de fiecare dată pe calea mântuirii, și a păstrat-o unită, invincibila. Păstrarea unității Bisericii, reprezinta unul dintre principalele merite ale celui adormit in Domnul. Prin lucrările sale, prin înțelepciunea și răbdarea sa, el a fondat Biserica Ucraineană, evitand schisma, consolidand unitatea episcopatului, a clerului și a credincioșilor". 

"Aș dori să subliniez, în special, rolul său în coeziunea ierarhilor Patriarhiei Moscovei in Sinodul local al Bisericii Ortodoxe Ruse, în 2009, după moartea Sanctității Sale Patriarhul Alexei al II-lea, de binecuvântată amintire. 

"Mitropolitul Vladimir a fost respectat de întreaga lume ortodoxă. Primatii și ierarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe locale au avut cea mai mare stima pentru eforturile sale pentru unitate ecleziala si adevăr canonic. Iar acum, că timpul de plecare a sa a venit, mă folosesc de cuvântul Apostolului Pavel, pentru a face un bilanț al vieții Preafericitului Părinte: "Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum, mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător". (2 Timotei 4: 7-8). 

"Decesul Preafericitului Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului și al Intregii Ucraine este o mare pierdere pentru intreaga Ortodoxie și, desigur, mai ales pentru Biserica Sfintei Rusii".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
110
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09168 sec - PID: 14083