9

Biserica Greco-Catolică Ucraineană a transmis condoleanțe clericilor și laicilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei. 

În numele Bisericii Greco-Catolice a Ucrainei, Patriarhul Sviatoslav Șevciuk a transmis condoleanțe Bisericii Ucrainene, în urma mutarii la cele vesnice a Mitropolitului Vladimir Sabodan (foto). 

Intr-o scrisoare semnata de acesta, se arata:

   "Cu mare tristețe, am aflat vestea că Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului a adormit în Domnul". 

   "Odata cu mutarea la vesnicie a Mitropolitului Vladimir, noi, intreaga societate ucraineană și toți creștinii, indiferent de apartenența confesională, experimentam o mare pierdere. Preafericirea Sa Vladimir va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră, ca un om de rugăciune profundă și adevărat ascet religios, ca teolog profund și pastor înțelept, un parinte spiritual și o autoritatea morală a timpului nostru". 

   "Preafericirea Sa Vladimir, inspirat de Duhul Sfânt, a înțeles importanța și urgența unității frățești și a cautat modalități privind mentinerea unitatii Bisericii botezate de Sfantul Vladimir".

  "Astăzi, Preafericirea Sa Vladimir sta in fata Tronului Domnului Celui Prea Înalt și se roagă pentru draga lui Ucraina", se mai arata in scrisoarea care se incheie cu un aclasi pasaj evanghelic dupa Pavel, cu care se incheia si mesajul de condoleante al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – II Timotei 4;7-8).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13014 sec - PID: 6459