17

Ponderea cetățenilor ruși care se considera ortodocsi, a crescut de la 52%, în 1997, la 68%, în 2014, conform sociologilor din Fundatia de Opinie Publica (FOM), citati de Interfax. 

Potrivit sondajului, realizat la sfârșitul lunii mai în 100 de orașe și sate din 43 de regiuni din Rusia, implicand 1.500 de respondenți, 19% dintre ruși nu se consideră religiosi, 6% sunt musulmani, iar 1% sunt de alta confesiune crestina (catolici, protestanți, uniați, baptiști etc). 

Doar 13% dintre credincioșii ortodocși merg, insa, la biserica, o data sau de mai multe ori pe luna, se impartasesc cu regularitate, știu rugăciunile bisericești și isi citesc dimineata si seara rugaciunile, a mai aratat studiul. 

Când au fost întrebati "Cât de des mergeti la biserică?", 32% au declarat că nu au fost niciodată acolo, 19% au declarat că merg la biserică de mai multe ori pe an, 18% o data-de doua ori pe an, 14% mai puțin decât o dată pe an, iar 8% lunar. 

Rușii se impartasesc cu o frecventa mica – 63% dintre respondenți niciodata, 10% mai puțin de o dată pe an sau o dată sau de două ori pe an, și 4% de mai multe ori pe an, a aratat sondajul. 

Majoritatea respondenților (76%) nu postesc, 7% postesc numai în timpul Postului Mare, 4% în timpul mai multor posturi, și doar 2% respecta toate posturile, spun sociologii. 

41% din respondenți au declarat că aproape niciodată nu se roaga, 29% se roaga cu propriile rugăciuni, 13%, cu propriile lor cuvinte și, uneori, cu rugăciunile Bisericii, iar 6% doar cu rugăciunile Bisericii. 

59% din ruși nu au citit Noul Testament sau alte texte creștine și 13% citesc din timp în timp, mai arata sondajul.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
95
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15805 sec - PID: 11964