20

STIRI Serbia | Musulmanii din Serbia cer sa li se rezolve problemele (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Președintele sârb, Tomislav Nikolic, s-a întâlnit ieri cu Reis ul Ulema Adem Zilkic și Muftiul Muhamed Jusufspahic al Comunității Islamice din Serbia, și a subliniat importanța comunității islamice din țară, menționând că problemele acesteia ar trebui să fie rezolvate prin dialog și compromis. 

Nikolic a declarat că Serbia semneaza alianțe cu țări din întreaga lume, adăugând că cetățenii sârbi de credință musulmană pot avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea relațiilor de prietenie cu țările islamice, a declarat serviciul de presă al Președintelui. 

Zilkic și Jusufspahic l-au informat pe Președinte despre problemele care reprezintă o amenințare pentru Comunitatea Islamică din Serbia. 

Problema statutului comunității rămâne inca nerezolvată, în ciuda faptului că o comisie a guvernului a ajutat in luarea unei serii de hotărâri. De asemenea, importanta mai pare a fi si problema restituirii proprietăților comunității islamice, care se referă în primul rând la Moscheea Bajrakli din Belgrad, Moscheea Bali Bey din Nis, Mormantul Sheikhului Mustafa din Belgrad, precum și la alte clădiri – informeaza Tanjug. 

Există motive să credem că subiectul restituirii proprietatilor este inghetat, ceea ce împiedica returnarea bunurilor catre proprietarii de drept, a subliniat Zilkic. 

Președintele Nikolic a promis să facă tot ce poate pentru a rezolva situația, în interesul comunității islamice din Serbia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
116
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.1248 sec - PID: 30542