22

Episcopul ortodox de Zrenjanin, Vladislav Nemet, a confirmat, pentru cotidianul Dnevnik din Novi Sad, ca Patriarhul Irineu (foto) al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) a fost invitat la Vatican, sa-l viziteze pe Papa Francisc, și că acesta și Biserica Ortodoxa Sarba au acceptat invitația. 

Liderii Bisericii au acceptat invitația, în ciuda refuzului de a-l invita pe Papa în Serbia, de zeci de ani, chiar dacă unii dintre liderii catolici, cum ar fi Papa Ioan Paul al II-lea și-a exprimat dorința de a-i vizita pe catolicii sarbi, aminteste Tanjug. 

"Toți membrii prezenți ai Sfântului Sinod și trimișii Vaticanului au fost de acord că vizita ar trebui să aiba loc. Negocierile diplomatice sunt, acum, în curs de desfășurare, pentru a determina modul de organizare a vizitei, care nu este cea mai simplă parte a lucrurilor, având în vedere calendarele celor doi lideri", a declarat Nemet. 

Comentand cu privire la faptul că nu ar exista un consens în cadrul Adunării Bisericii, vizavi de o potențială vizită a Papei, susținută în mod deschis de către guvernul sârb, prezent și fost, Nemet a declarat că vizita Patriarhului Irineu la Vatican ar fi un pas uriaș înainte. 

"O astfel de întâlnire va oferi cu siguranta o ocazie de a discuta subiectele dureroase, care fac referire la Serbia și Croația, mai mult decât la Biserica Catolica, la cel de-Al Doilea razboi Mondial și evenimentele care au urmat", a explicat Nemet.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
124
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10025 sec - PID: 19934