14

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat Manastirea Sumela din Turcia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat Manastirea Sumela din Turcia, pentru al cincilea an consecutiv și a oficiat Sfânta Liturghie in mănăstirea istorică. Sute de credincioși au participat la Liturghia Adormirii Maicii Domnului, într-o atmosferă de evlavie și emoție. 

Oamenii au ajuns în Trabzon pe calea aerului, cu masina sau chiar cu bicicletele, pentru a participa la Sfânta Liturghie patriarhală, pe Muntele Mela. 

Patriarhul Ecumenic nu a omis să menționeze dificultățile cu care se confruntă atât clerul cat și poporul, încat sa poata oficia Liturghia în mănăstirea istorică. 

În timpul slujbei, Bartolomeu a spus: "Din acest loc sfânt, ne adresam partidelor politice și în special liderilor religioși. Să nu ne ucida oamenii si sa nu distruga aceasta regiune. Să ne cunoaștem mai bine și sa ne iubim unul pe altul. Să ne sacrificăm și sa iertam. Tinerii, familiile, mamele și tații nu ar trebui să mai sufere sau sa mai planga".

De asemenea, el l-a felicitat pe Președintele ales Recep Tayyip Erdoğan, Patriarhul Ecumenic urandu-i succes în noua sa funcție. 

La slujba au participat 500 de persoane. 

Bartolomeu a spus: "Aceasta intrunire rara ii unește in rugăciune pe turci, greci, ruși, ucraineni, polonezi, georgieni și milioanele de oameni ortodocși. Strămoșii Bisericii noastre au trecut prin momente dificile pentru a-si păstra credința. Astăzi, sute de mii de creștini se confruntă cu condiții similare. Escaladarea conflictelor interconfesionale și sectare din Orientul Mijlociu și Africa pune acum în pericol omenirea. Deși exista posibilitatea de a găsi soluții la problemele economice, oamenii nu reușesc în domeniul religiei și credinței".

În iunie 2010, Turcia a acordat permisiunea, Patriarhiei Ecumenice, de a oficia o Liturghie la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august, in Manastirea istorica Panagia Sumela (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10819 sec - PID: 15892