38

Ramasitele pamantesti ale Părintelui Iacov Arsovic au fost descoperite neputrezite, în Mănăstirea Tuman, din Serbia.

Cu binecuvântarea Episcopului de Braničevo, Ignatie, moastele Parintelui Iacob (Iacov – Arsovic) au fost exhumate și gasite intacte. Părintele Iacov a fost un ucenic al Sfantului Nicolae Velimirovici. 

Născut pe 13 decembrie 1893, într-un sat de lângă Ivanica, viitorul parinte Iacov, pe numele sau laic Radoje Arsovic, a studiat în Franța și a obtinut două doctorate. Până în 1929, el a fost diplomat în cadrul Ambasadei Iugoslave din Paris. Într-un timp in care acesta nu apucase inca sa demonstreze niciun interes deosebit fata de viața spirituală, s-a întâlnit, in Serbia, cu mișcarea de rugăciune ("Bogomoljački Pokret") condusa de Sfantul Nicolae Velimirovici. De atunci, și-a schimbat cu totul directia vieții. 

A inceput sa lucreze, în Ohrid si in Bitol, ca misionar pentru Sfantul Nicolae, pana in anul 1936, cand acesta din urma a fost numit Episcop de Zica. A devenit călugăr în 1938 si a dus un mod de viata foarte dur, de ascet, lucrand in tipografia mănăstirii. 

În plus, acesta a fost cunoscut pentru darul predicarii sale, în special la reuniunile mișcării conduse de Sfantul Nicolae. 

În timpul bombardarii Mănăstirii Zica (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în anul 1941, el a rămas în biserică pentru a oficia slujba, în timp ce toti ceilalti călugări au fugit. El a continuat activitatea de predicare si după venirea la putere a comuniștilor. 

În 1946, a raspandit in Belgrad 8000 de copii ale rugaciunii "Tatăl nostru", distribuindu-le călătorilor din trenuri. Pentru asta, a fost prins si batut de către comuniști. Gazduit de niste țărani evlavioși, el s-a spovedit și a primit Sfanta Impartasanie, dupa care a murit. A fost si este venerat mai ales în randul populației locale. Moastele exhumate au de acum locul lor special in biserica mănăstirii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
49
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10925 sec - PID: 14611