23

Pentru prima dată dupa 90 de ani, toti ortodocșii polonezi au serbat Crăciunul și Botezul Domnului după calendarul vechi.

Vechiul calendar iulian a fost declarat calendar oficial al Bisericii Ortodoxe Poloneze, anul trecut, dar luna ianuarie 2015 a fost un punct de cotitură în viețile credincioșilor ortodocși din această țară. 

Pentru prima dată după 90 de ani, majoritatea parohiilor din partea centrală și de vest a țării a sărbătorit Crăciunul și Boboteaza alaturi de Patriarhia Ierusalimului, de Bisericile din Georgia, Serbia și Rusia, precum și de Muntele Athos, readucand in actualitate calendarul respectat de multe generații de ortodocși, de-a lungul secolelor.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
112
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13256 sec - PID: 2166