2

Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri, anul trecut două noi organizații au fost lansate in cadrul Universitatii Ortodoxe Sfântul Tihon din Moscova (foto) – Sfantul Tihon Serbia si Sfantul Tihon Grecia – al căror scop este acela de a ajuta la dezvoltarea unui parteneriat între țările ortodoxe.

În acest cadru, zilele trecute, prin eforturile comune ale Departamentului de Relații Internaționale și ale Centrului pentru Educație și Cultură al Universitatii Sfântul Tihon, a fost organizat un eveniment dedicat în totalitate Muntelui Athos.

Muntele Athos, cunoscut ca "Sfântul Munte", gazduieste 20 de mănăstiri ortodoxe stavropighii, sub jurisdicția directă a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului. 

Cu aceasta ocazie, la Universitatea Sfântul Tihon, s-au adunat rusi, georgieni, sarbi si greci, pentru a transmite publicului informatii despre istoria și tradițiile acestui loc sfânt.

O alta ocazie luata in discutie, a fost si canonizarea Sfântului Paisie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a avut loc pe 13 ianuarie 2015.

Publicul a fost încântat de corurile bisericești grecesti și georgiene, urmarind ulterior un film despre istoria Muntelui Athos si o prezentare de fotografii realizate de fotograful Valery Bliznyuk.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01128 sec - PID: 20740