2

Arhiepiscopul greco-catolic Sviatoslav Shevchuk a cerut comunității internaționale să nu ramana indiferenta la războiul din Ucraina, informeaza agentia catolica Zenit.

Șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene a lansat acest apel, în timpul unei conferințe de presă organizate in urma cu o zi, la Radio Vatican, subliniind că, dacă nu se iau măsuri acum, acest război ii va afecta, in curand, pe toți oamenii. Conferința de presă a fost intitulata: "Provocările pastorale ale Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, în contextul războiului".

"Sunt convins că, la nivel internațional, poate fi oprita situația", a subliniat el.

Întrebat despre cei care il apără pe Putin fiindca acesta apara drepturile creștinilor, Arhiepiscopul a explicat ca acest fapt ar reprezenta un alt exemplu de propagandă ruseasca.

În cadrul aceleiasi conferințe de presa, Arhiepiscopul Șevciuk a mai spus că l-a invitat pe Papa Francisc sa viziteze Ucraina. 

Discutand despre cei uciși sau răniți fizic, acesta a atras atentia ca sunt mulți cei "raniti psihologic" sau "răniti spiritual".

"Ei văd imagini, citesc știri", iar acest lucru ii face sa sufere, astfel incat sunt deprimati, unii s-au sinucis, și nu știu ce să facă cu viitorul lor si al celor dragi.

Arhiepiscopul Șevciuk a mai subliniat faptul că ar exista multe inițiative de voluntariat, dar a deplâns faptul că acestea ar fi oprite de ocupația rusească.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
119
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03263 sec - PID: 26064