10

Până în prezent, autoritățile din Tatarstan nu le-au permis elevilor libertatea de a studia "Bazele Culturii Ortodoxe", în cadrul "Bazelor Culturii Religioase și Etica Seculara".

Acest lucru a provocat uimirea Patriarhulului Moscovei, Chiril: "Este singura regiune, putem spune – Tatarstanul – în care autoritatea regională consideră că este posibil sa decida pentru oameni, ce se poate studia și ce nu se poate studia in 'Bazele Culturii Religioase și Etica Seculara'. În ce privește 'Bazele Culturii Ortodoxe', totul devine imposibil. În acest sens, drepturile cetățenilor sunt încălcate in mod grosolan, iar exigentele legislatiei federale, ale Presedintelui, Guvernului, Ministerului Educației și Științei, sunt ignorate", a spus el. 

De partea sa, liderul Departamentului Prezidențial al Tatarstanului pe Probleme Interne, Alexandru Terentiev, a descris termenul de "oprimare" a Ortodoxiei în Republica Tatarstan, ca fiind "jalnic", și a demonstrat, la reuniunea pe probleme interetnice și inter-religioase - printr-o serie de date - evolutia Ortodoxiei în regiune. 

Specialistul în religie, Roman Silantiev, a comentat si el pe marginea situatiei: "Există mai multe regiuni din Rusia, unde teroriștii atacă puternic bisericile ortodoxe. În Rusia, există mai multe zone, incepand din 2014, unde actele de terorism au crescut cu 320%. Pornind de la raportul de egalitate între ortodocși și musulmani, din Tatarstan, numărul de moschei depășește numărul de biserici de mai mult de trei ori. Autoritățile Republicii construiesc moschei fara limite, dar din anumite motive nu construiesc biserici ortodoxe. Ne bucurăm pentru musulmanii din Tatarstan și ii considerăm prieteni, dar ne asteptam de la autoritățile din Republica sa aiba o aceeași atitudine si față de ortodocși. În Tatarstan, a fost imposibil, până în prezent, sa alegi 'Bazele Culturii Ortodoxe', și evocand aceasta, Patriarhul Kirill 'nu se plânge', dar subliniază arbitrariul oficialilor locali, care iau decizii deasupra legislatiei ruse". (…)Să ne amintim cu toții valurile de incendieri și de profanare a bisericilor kryacene, care au avut loc în Tatarstan, în 2013. Totul a capatat o asa mare gravitate, incat kriacenii, un popor turc care mărturiseste Ortodoxia, au fost fortati sa caute ajutor la Patriarhul Kirill. Teroriștii ard bisericile noastre. Slava Domnului ca au fost găsiti incendiatorii, dar nu suntem siguri că acest lucru nu se va intampla din nou. Viitorul este incert. S-a întâmplat ca wahhabi sa vina la preotii ortodocși si să-i convingă să se convertească la Islam. Acesti preoți nu știu la cine să se plângă. Ei se tem sa nu fie acuzati de islamofobie". 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
83
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10663 sec - PID: 30135