19

Filmul Anului Ortodox - editia a doua, FAO 2015, isi deschide portile (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Festivalul de film scurt FAO 2015 – “Filmul Anului Ortodox” declară deschisă a doua sa ediție

COMUNICAT DE PRESĂ, 27 MARTIE 2015 

"Asociația non-profit Lăcașuri Ortodoxe® și Episcopia Sloboziei și Călărașilor anunță lansarea oficială a celei de-a doua ediții a Festivalului de film scurt FAO 2015 – “Filmul Anului Ortodox”, cu susținerea specială a Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe®, a Sectorului Mass-Media și Comunicare al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și a Serviciului specializat LiveCamera media PRODUCTION.

Perioada 27 martie - 01 februarie 2016 este destinată înscrierii, evaluării și aprobării materialelor realizate de participanții la Festival, precum și votării on-line, rămânănd ca urmatoarea perioadă, respectiv până la mijlocul lunii februarie 2016, să fie destinată organizării și derulării festivalul propriu-zis, cu vizionarea producțiilor în sală în mai multe locații din țară, și Gala Laureaților, cu jurizarea finală și acordarea premiilor și a principalului Trofeu - FAO 2015.

Festivalul FAO 2015 nu este un festival religios, ci este un festival laic de creație artistică, cu tema generală de tip istoric, cultural, tradițional și religios, avand ca punct de pornire principal anul ortodox declarat de Patriarhia Română și, ca teme secundare, evenimentele locale inspirate de partenerii oficiali ai Festivalului, înscriși din teritoriu.

Perioada 27 martie – 1 iunie 2015 va fi destinată și definitivării parteneriatelor media și oficiale, pentru cea de-a doua ediție a Festivalului de film scurt FAO 2015 - “Filmul Anului Ortodox” (solicitări, în acest sens, pot fi trimise la adresa lonews@netcreator.ro). Ca și în ediția precedentă, proiectul prevede ca partenerii media și sponsorii să poată participa și la jurizarea online a producțiilor, prin reprezentanți ai lor, atât în semn de considerație, dar mai ales pentru a influența astfel calitatea edițiilor viitoare ale Festivalului.

Ediția a II-a a Festivalului Filmul Anului Ortodox– FAO 2015 are ca temă generală unică: „Misiunea parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Sfântul Ioan Gură de Aur şi marii păstori de suflete din eparhii“. Totuși, așa cum prevede regulamentul, filmele înscrise care respectă temele locale, intră și ele în competiția generală. Temele locale (valabile în competiția generală) sunt propuse de partenerii și/sau organizatorii oficiali ai Festivalului, iar lista acestora va fi definitivată, de asemenea, până în ziua de 1 iunie 2015, odată cu înscrierea ultimilor parteneri – lista va putea fi accesată permanent în paginile de prezentare ale Festivalului.

Festivalul FAO 2015 este un eveniment internațional, deschis tuturor cetățenilor, atât din Romania cât și din afara țării. Pentru toți cei interesați, organizatorii pun la dispoziția acestora pagina oficială: www.filmulanuluiortodox.ro și, mai mult decât atât, Serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION promite să-i susțină pe cei interesați de producția de film, pentru înscrierea în festival, prin consiliere gratuită în vederea atingerii unui standard ridicat.

Declarăm astfel, deschise ușile cinefililor dornici să respecte valorile tradiționale românești în arta zilelor noastre, invitându-i de acum, să aibă încredere în producțiile proprii și in sprijinul pe care îl vor primi, pentru a intra în competiția pentru obținerea Trofeului FAO 2015.

Amănunte despre ediția precedentă a festivalului, găsiți dând click AICI.

Puteți viziona target="_blank">Gala Laureaților FAO 2014, dând click AICI.

Arhid. Nicusor Silviu Dascalu,                                                         Drd. Marius-Florin Bogatu

Reprezentant media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor        Reprezentant PR Lacasuri Ortodoxe

Contact: mobil 0729.00.19.00 / e-mail: lonews@netcreator.ro

Pagina web: www.filmulanuluiortodox.ro

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.11908 sec - PID: 27410