117


Pe 31 august 2018, Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a ajuns în Istanbul [Lăcașuri Ortodoxe a informat prin articolul: VIDEO-LIVE: Întâlnirea dintre Patriarhul Bartolomeu și Patriarhul Rusiei, Chiril ].


Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat Patriarhia de Constantinopol, unde s-a închinat la sfintele moaște păstrate în Catedrala Patriarhală "Sfântul Gheorghe", însoțit de Mitropoliții Emmanuel al Franței, Bartolomeu al Smirnei și de Mitropolitul Ilarion, preşedinte al Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, cât și de Protopopul Nicolae Balașov, vicepreședintele aceluiași departament.


Apoi, în sediul Patriarhiei, Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului [Lăcașuri Ortodoxe a informat prin articolul: Dicuția purtată la debutul întâlnirii dintre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul Chiril al Rusiei, în Fanar - septembrie 2018].


În debutul întâlnirii, Patriarhul Bartolomeu i-a prezentat Patriarhului Chiril, pe toți membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, adunați în Sala Tronului Patriarhiei.


Apoi, în timpul unei discuții cu caracter confidențial, cei doi Patriarhi au făcut un schimb de opinii privind mai multe subiecte ce țin de consolidarea unității inter-ortodoxe și de dezvoltarea comună a mărturisirii creștine în lumea contemporană. La discuție, conform informațiilor (și foto) oferite de Departamentul de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, au participat, totuși, și Mitropolitul Emmanuel al Franței și Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk.


În aceeași zi, Patriarhul Chiril s-a întors în Rusia. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Turcia, A. Erkhov, și Consulul General al Rusiei la Istanbul, A. Podielicev l-au escortat pe Sanctitatea Sa la aeroport, însoțiți de reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol.


Înainte de decolare, Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse a răspuns la întrebările jurnaliștilor, iar răspunsurile în cauză au fost publicate deja în raporturile anterioare de știri din paginile Lăcașuri Ortodoxe, prin articolul: Declarația Patriarhului Chiril, în urma întâlnirii cu Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului.


Sanctitatea Sa a fost însoțit, în vizita pe care a efectuat-o, de asemenea, de preotul Alexander Volkov, director al Biroului de Presă al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, cât și de preotul Anatolie Ciuriacov, colaborator al Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00935 sec - PID: 16614