97

Catolicosul-Patriarh al Georgiei, Ilia al II-lea, a numit „o mare greșeală“ decizia Curții Constituționale cu privire la legalizarea marijuanei, după cum informează revista Pravoslavie. Patriarhul și-a exprimat pentru prima dată poziția sa asupra acestei probleme, în timpul predicii de duminică, în 5 august 2018, citată de Blagovest-Info, cu referire la Novosti-Gruzia.


Pe 30 iulie 2018, Curtea Constituțională a Georgiei a abolit sancțiunile administrative pentru utilizarea marijuanei, instanța constatând că fumatul de canabis este o chestiune de dezvoltare personală liberă, iar statul nu poate restrânge acest drept. În luna noiembrie a anului trecut, Curtea Constituțională a abrogat, de asemenea, sancțiunea penală pentru fumatul marijuanei.


„Aceasta este o mare greșeală. Trebuie să ne amintim cum consumul de droguri nu se oprește la un nivel. Cu trecerea timpului, natura umană cere droguri și mai puternice, iar mersul pe calea dependenței nu poate fi oprit" - a spus Patriarhul. Acesta a catalogat noua decizie, prin cuvintele dure: 

"Permisiunea de a folosi droguri, este o manifestare a ostilității față de națiunea georgiană" - Patriarhul susținând că judecătorii Curții Constituționale nu ar fi fost de acord cu legalizarea marijuanei, dar „influența a fost atât de mare, încât au trebuit să ia această decizie.“


Ilia al II-lea a mai cerut, de asemenea, guvernului, intelectualilor și tinerilor "să aibă grijă de patria lor" și "să prevină nelegiuirile", adresându-se autorităților:

"Nu ne distrugeți copiii, nu permiteți această nelegiuire. Fie ca Dumnezeu să vă dea putere și înțelepciune!".


Mai mult decât atât, în paralel, cu binecuvântarea Mitropolitului Dimitrie de Batumi și Laz, pe 6 august, la ora 16:00 în Batumi, în fața Curții Constituționale, a avut loc o demonstrație pașnică, conform unui raport al Georgia online. 


În declarația publicată cu această ocazie de Eparhia de Batumi și Lazi a Bisericii Ortodoxe Georgiene, se arată:

"Pe 30 iulie, Curtea Constituțională a adoptat o decizie anti-statală și a deschis drumul spre iad pentru copiii noștri. Această decizie este de două ori dezastruoasă pentru națiunea georgiană, deoarece persoanele dependente de droguri nu pot să gestioneze țara, să educe copiii, să trateze pacienții etc.


În plus, 'drogații' consumatori de canabis nu pot fi părinți cu drepturi depline, ducând la degradarea și distrugerea națiunii! Nu am fost capabili să prevenim consumul de canabis de către copiii noștri nici atunci când legile erau stricte, iar acum cu atât mai mult nu vom mai fi capabili să ne opunem distrugerii personalității tinerilor băieți si fetelor tinere de astăzi; vom fi neajutorați, vom fi lipsiți de posibilitatea de a mai lua vreo măsură pentru a se asigura că copiii noștri au scăpat de otravă! Prin urmare, ne unim în dorința noastră de a ne salva viitorul".

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00878 sec - PID: 25500