462

Copiii Misiunii/Orfelinat Sfânta Irina din Njabini South Kinangop, Kenya, au primit în aceste zile un dar minunat: câte o cruciuliță proprie pe care să o poată purta totdeauna cu ei. Pentru cei mici, ocrotiți în cadrul orfelinatului ortodox - 165 de copii vulnerabili, dintre care 72 orfani (acum și botezați ortodox) care trăiesc permanent aici - darul a însemnat o mare bucurie, întrucât este pentru prima dată în viața lor când aceștia pot purta propria lor cruciuliță.


Darul a fost făcut pe 8 iulie 2018, în Duminica a 6-a după Rusalii (a Vindecării slăbănogului din Capernaum) imediat după oficierea Sfintei Liturghii, în ziua în care românii ortodocși i-au serbat pe Sfinții Mucenici Epictet și Astion.


Conform informatiilor pe care le-am primit din zonă, cruciulițele au fost dăruite orfanilor, tocmai din Grecia, de către un credincios ortodox grec, pe nume Apostolos Troufas.


În legătură cu acest eveniment, Părintele ortodox Constantino's (Eliud Mudhiru Njuguna) ne-a mărturisit, referitor la frumoasele cruciulițe de culoare albă, primite în dar de copii: 

 "A fost minunat să vedem cât de încântați au fost copiii să primească acest dar. Ceea ce pentru majoritatea dintre noi pare a fi ceva destul de obișnuit, pentru acești copii, care nu dețin prea multe bunuri personale, a fost o sursă de bucurie".


Eliud Mudhiru Njuguna este directorul Centrului Misiunii Ortodoxe Sfânta Irina și al orfelinatului, hirotonit din 14 martie 2010 la Biserica Sfânta Irina și Sfântul Nectarie din Dagoretti, moment în care a primit și numele de: Părintele Constantinos. Misiunea și orfelinatul Sfânta Irina reprezintă o inițiativă a Părintelui și a presbiterei Teresa Jepchumba.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00955 sec - PID: 14191