254

Consiliul Academic al Consiliului European pentru Turism și Comerț (ECTT) a decis ca anul 2018/2019 să fie un an dedicat celebrării moștenirii creștine a Europei și a unității continentului și va marca, de asemenea, continuitatea latină și cele două milenii ale vieții creștine în Dobrogea și Balcani și Asia Mică (astăzi Turcia), prin prezentarea patrimoniului sacru al Sfintilor Mucenici Epictet și Astion.


Agenția de știri Lăcasuri Ortodoxe a publicat deja mai multe anunturi pe această tema, care pot fi citite în paginile noastre, între care și la adresele cu titlurile:


Astfel, puncte focale ale sărbătorilor pentru "2018/2019 ANUL SINȚILOR MUCENICI EPICTET ȘI ASTION" vor fi zilele de 8 iulie 2018 și 8 iulie 2019 (date care marchează începutul și sfârșitul sărbătoririi) în Murighiol (fostul oraș roman Halmyris), în Catedrala Sfinților Epictet și Astion, cu Sfinte Liturghii special oficiate în cinstea Sfinților Mucenici.


Festivitățile vor fi conduse de personalități culturale, religioase și politice europene și de reprezentanți lideri ai tuturor denominatiunilor creștine și vor participa, de asemenea, fiind prezent și Profesor Dr. Anton Caragea, Președintele Consiliului European al Turismului și Comerțului.


Propunerea pentru o celebrare la nivel european a Sfinților EPICTET și ASTION a fost făcută de România și aprobată în unanimitate de Consiliul European pentru Turism și Comerț, ca Program de Pelerinaj Cultural European dedicat evidențierii bogăției și potențialului cultural al patrimoniului care unește popoarele și tradițiile.


Poți participa și tu la construirea Catedralei din Halmyris:

CONT: RO21RNCB0256127859640001

CIF: 14797706

Murighiol, Tulcea


(Alte amănunte despre stadiul construcției, găsiți dând click AICI!

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00883 sec - PID: 14000