100

în data de 8 iunie, a avut loc un Sinod al Episcopilor armeni, la Tronul din Etchmiadzin. La întâlnire au participat episcopi și membri ai Consiliului Suprem Spiritual. În urma întâlnirii, Sinodul a emis următoarea declarație:


"În ultimele zile, unele persoane au planificat o inițiativă, organizând proteste, lansând declarații pe internet și având apariții în presă, prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la o serie de probleme legate de misiunea Bisericii Apostolice Armenene.

În acest timp au fost făcute acuzații ilegale împotriva Sanctității Sale Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor, cerând demisia Sanctității Sale Karekin al II-lea de pe tronul Sfântului Grigorie Iluminatorul. Stilul de ultimatum pe care l-au adoptat este inacceptabil, fiind prezentat Catolicosului Tuturor Armenilor sub forma unei cereri. Sinodul Episcopilor, în calitate de garant principal al Ordinului canonic al Bisericii Armenilor și natura inviolabilității Catolicosului Tuturor Armenilor confirmă faptul că demisia Catolicosului, impusă prin intervenție externă și forțată, este anti-canonică și, prin urmare, invalidă.

Noi realizăm responsabilitatea noastră pentru viitorul Bisericii și, corespunzător realităților moderne, necesitatea continuării reformei vieții bisericești.

Arătând respect față de așteptările rezonabile ale credincioșilor devotați ai Bisericii noastre, în cadrul organelor canonice ale Bisericii Armeene: Consiliul Suprem Spiritual; Sinodul Episcopilor; Adunarea Reprezentanților Biserici; și Adunarea Națională-Ecleziastică; vom continua să discutăm și să promovăm procesul reformei bisericești, pentru a satisface nevoile spirituale ale credincioșilor.

Această duminică viitoare este Ajunul Sărbătorii Sfântului Grigorie Iluminatorul, care va fi urmată de Ziua de Comemorare a aflării moaștelor Sfântului Grigorie Iluminatorul. Aceasta este cea mai bună ocazie pentru noi toți să ne întărim viața de rugăciune, în aceste zile de post, pentru ca misiunea noastră sacră să fie mai fructuoasă.

Îi invităm pe credincioșii noștri să continue să se închine lui Dumnezeu cu un spirit de rugăciune, pașnic și smerit, și să participe activ la viața Bisericii noastre, pentru sporirea Sfintei noastre Biserici." (Foto: Wikipedia)

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01584 sec - PID: 31888