99

O conferință științifică a avut loc în Crimeea, cu ocazia sărbătorii Sfântului Luca


Cu binecuvântarea Mitropolitului Lazăr de Simferopol și Crimeea, pe 8 iunie, a avut loc deschiderea solemnă a unei conferințe științifice de două zile, la sărbătoarea Sfântului Luca, arhiepiscop și chirurg (11 iunie).


Conferinta a fost intitulată „Educație, știință, Biserică: răspunsuri comune la provocările civilizației contemporane“, după cum relatează revista rusească Pravoslavie


După săvârșirea unei slujbe, Arhiepiscopul Lazăr a subliniat în discursul său că tema conferinței, dedicată marelui sfânt al lui Dumnezeu, Ierarhul Luca, a punctat un eveniment semnificativ pentru Crimeea: „inima mea de arhipăstor se bucură când văd în fiecare an cum venerarea Episcopului Luca se extinde mai mult și mai mult, atât în ​​țara Crimeii ocrotite de Dumnezeu, cât și mult dincolo de granițele sale. Și nu este o coincidență.


Într-adevăr, Sfântul Ierarh Luca, profesorul de medicină Valentin Voino Iassenetsky, este cu adevărat una dintre personalitățile cu răsunet din secolul al XX-lea, și chiar din întreaga istorie a lumii. Fiind chirurg și cercetător strălucit, el s-a manifestat sub chipul bunului păstor, vindecând boli, atât duhovnicești cât și trupești, reprezentând un exemplu al misiunii episcopului și medicului.


De fapt, amintirea acestui mare sfânt ne unește și ne obligă la multe lucruri. Ne-a arătat un exemplu de sfințenie și jertfă în lucrarea lui. Privind la exemplul său, trebuie ca noi, urmașii săi, să aspirăm să urmăm modului său de a fi, fiecare dintre noi fiind chemat să slujească pe Dumnezeu și pe om. Sunt convins că activitatea acestui forum va sluji reușitei în sarcinile care revin fiecăruia dintre noi.". (Foto: Wikipedia)

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00975 sec - PID: 31858