90

Târgul Național de Jucării a atras 12 298 vizitatori

Publicat în urmă cu 4 luni, în Lonews

In perioada 1-3 iunie 2018, Muzeul ASTRA a înregistrat 12.298 vizitatori.

În acest interval a avut loc Târgul Național de Jucării, ediția a XI-a. Evenimentul a reunit în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului 27 de meșteri populari, iar vizitatorii au avut acces la 10 ateliere interactive, spectacole de teatru și de folclor, dar și la două standuri cu dulciuri tradiționale.


Târgul Național de Jucării, ediția a XI-a


Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Școala din Ticera, Etno Tehno Parc)

Perioada: 1-3 iunie 2018


În perioada 1-3 iunie 2018, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a organizat cea de-a XI-a ediție a Târgului Național de Jucării. În zona Etno Tehno Parc și Școala din Ticera au avut loc 10 ateliere interactive, unde au fost prezenți 27 meșteri populari.


,,Este un eveniment destinat tuturor copiilor, părinților și bunicilor. Avem pregătite activități dinamice și programe de animații cum sunt diafilmele pentru copii, pictură, olărit, confecționat păpuși și moriști. De asemenea, din program nu lipsesc spectacole de teatru, iar în zona Etno Tehno Parc vor fi amenajate două standuri de unde cei mici și cei mari vor putea să achiziționeze dulciuri tradiționale. Practic, Muzeul ASTRA continuă astfel linia constructivă pe care o promovează prin acțiunile organizate aici în ultimii ani.”, a declarat, inainte de inceperea actiunii, Raluca Andrei, educator muzeal Muzeul ASTRA.


Vineri, 1 iunie, pe scena de pe lac, a avut loc Festivalul de folclor și obiceiuri tradiționale Pe malul Cibinului organizat de Palatul Copiilor Sibiu. Totodată, de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, intrarea a fost liberă pentru copiii și adolescenții cu vârsta până în 18 ani.


Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială din București, aduce în Sibiu inițiativa RĂSPIUA, un demers unic în România de creare a unui cadru incluziv pentru dezvoltarea personală a adulților de mâine prin intermediul spațiului de joacă polisenzorial itinerant dedicat tuturor copiilor, tipici și atipici (cu dizabilități). Spațiul de joacă mobil, instalație de joacă intuitivă, incluzivă, modulabilă, a fost itinerat în Muzeul Astra, zona Etno Tehno Parc, Școala din Ticera în weekendul 1-3 iunie 2018. Acesta se prezintă sub forma unui labirint senzorial interactiv care stimulează și accesează tactilul, vizualul și olfactivul. JOACA, în calitate de experiență colectivă axată pe responabillizare, empatie și socializare, este considerăm, noi remediul cel mai potrivit în evitarea fenomenului de autoizolare care apare în copilărie, încă din primele interacțiuni cu societatea, datorită atitudinii și preconcepțiilor celorlaltor persoane dar și mediului construit neprietenos și inaccesibil anumitor necesități speciale.


Info text: Raluca Andrei, educator muzeal Muzeul ASTRA, Mihaela Mondoc, muzeograf Muzeul ASTRA

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01052 sec - PID: 1180