89

Ambasadorul Frantei in Rusia, informat despre situatia Bisericii din Ucraina

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews

Pe 1 iunie, 2018, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a primit pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Rusia, doamna Sylvie Bermann.


La cererea ambasadorului, Mitropolitul a vorbit despre situația religioasă actuală din Ucraina, precum și despre faptul ca Biserica Ortodoxa Ucraineana se confruntă cu presiuni din partea politicienilor și a mișcărilor naționaliste.


De asemenea, acesta a descris, pentru ambasadorul francez, situația actuală a Bisericii Ortodoxe Ruse, care nu este numai Biserica Rusiei, ci și a altor țări care fac parte din teritoriul său canonic. El a vorbit despre renașterea religioasă inregistrata de trei decenii, inclusiv restaurarea și construirea de noi biserici și mănăstiri.


Conversația s-a axat, de asemenea, pe dialogul dintre Biserica Ortodoxă Rusă și comunitățile religioase tradiționale din Rusia, care se desfășoară în special în cadrul Consiliului Interreligios al Rusiei. Cele două părți au discutat, totodata, despre relația intre Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică și evenimentul întâlnirii Patriarhului Chiril cu Papa Francisc în Havana, din februarie 2016.


Mitropolitul a ridicat problema sociologiei religioase, inclusiv a numărului de ortodocși din Rusia, a activitatii Bisericii în domeniul catehizarii și evanghelizării. El a atins, de asemenea, tema interacțiunii dintre Biserică și stat, a relației Bisericii cu sectele și cu structurile religioase distrugătoare.


Sursa: Departamentul de Relatii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00918 sec - PID: 719