122

Intâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale a președintelui parlamentului ucrainean în Israel. În timpul discuțiilor, Andry Parouby l-a informat pe Patriarhul Ierusalimului despre problema acordarii autocefaliei Bisericii Ucrainene.


Potrivit agenției grecești de știri Romfea, Patriarhul Ierusalimului, la începutul întâlnirii, a fost precaut în expresiile sale, dupa cum specifica un raport al publicatiei Orthodoxie. La rândul său, Andry Parouby a spus: "Pentru noi, problema acordării autocefaliei nu este doar o chestiune religioasă, ci și o problemă a securității naționale și a unității poporului ucrainean".


Patriarhul Teofil a subliniat că trebuie făcută distincție între conducerea politică și comportamentul moral. În ceea ce privește autocefalia, Patriarhul Ierusalimului a spus: „Politicienii au în vedere problema în felul lor, în timp ce liderii spirituali ar trebui să se bazeze pe înțelepciunea și iluminarea Duhului Sfânt. Datoria noastră este de a ajuta unitatea și de a nu crea o disociere între stat și Biserică".


Potrivit președintelui Parlamentului ucrainean, Patriarhul a recunoscut dreptul fiecărei națiuni ortodoxe să aibă Biserica sa locală națională, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, conform acestuia, dialogul si înțelegerea reciproca sunt necesare între ortodocșii din Ucraina. Președintele Parlamentului ucrainean este de confesiune uniata.

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01557 sec - PID: 31858