88

Actualii politicieni nu sunt capabili să unească Biserica, ci pot...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews

Actualii politicieni nu sunt capabili să unească Biserica, ci pot aduce numai o diviziune si mai mare. Aceasta este ceea ce a declarat Mitropolitul Onufrie, pe 1 iunie, la Harkov. Primatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice a amintit experiența istorică a cooperării intre stat și Biserica. 


Reamintind momentul schismei cauzate de erezia ariană în secolul al patrulea, Mitropolitul a prezentat poziția înțeleaptă a împăratului Constantin cel Mare: „Împăratul a încercat în diferite moduri sa-i impace pe episcopii" intre care nu mai exista pace. Și atunci a înțeles că nu putea să reunească Biserica, incredintand episcopilor soluționarea acestei probleme.


"La Primul Sinod Ecumenic, ierarhii lui Dumnezeu, preoții, diaconii au găsit aceasta cale imparateasca pe care Biserica trebuie să o urmeze și a indicat-o oamenilor", a declarat Primatul. 


Astăzi, a subliniat el, politicienii, incompetenți în chestiuni ecleziastice, doresc ca ei să organizeze viața poporului ortodox. "Îi iubim pe politicieni, ei sunt conducătorii noștri, dar Dumnezeu nu le-a dat nici duhul, nici capacitatea, nici dreptul de a organiza viața eclezială", a spus el, "deci trebuie să fim atenți și sa ne rugam pentru toți, inclusiv pentru cei care, prin lipsa de experiență, încearcă să 'ajute Biserica' ​​și, de fapt, doar îi împiedica activitatea. Politicienii au intervenit în viața Bisericii în anii 1990 și au provocat schisme. Ei nu sunt în stare să unească, dar sunt capabili să dividă", a continuat acesta. 


Mitropolitul a menționat că numai clericii, care au primit daruri speciale prin Taina Preotiei, inclusiv înțelegerea structurii și organizării vieții ecleziale, pot rezolva problema diviziunilor în Biserica“. 


"Imaginați-vă că sunt propus eu, care sunt preot, pentru a repara o navă spațială. Vă garantez că dacă o voi repara, nu va zbura niciodată... Acum, Biserica este nava cereasca. Dacă un om incompetent începe să o repare, o va deteriora și mai mult. De asemenea, cerem politicienilor să înțeleagă acest lucru. Nu trebuie să ne atacăm. Trebuie doar să înțelegeti că toată lumea trebuie să aibă grijă de treaba sa. Dacă politicienii vor fi implicați în politică și Biserica va fi preocupată de mântuirea oamenilor, va fi raiul pe pământ. Țara noastră se va recupera, apoi, din punct de vedere economic și spiritual, dezvoltarea va fi armonioasă. Dar dacă eu încep să mă ocup de politică și politicienii încep să aibă grijă de Biserică în locul meu, va exista un astfel de haos incat nu vom mai ajunge acolo și nu vom mai avea niciodată o viață fericită", a subliniat Primatul, care a cerut păstrarea purității Credinței Ortodoxe și rugăciune pentru toți.


"Este necesar să ne rugăm pentru cei care ne înțeleg, pentru cei care nu ne înțeleg, astfel încât Dumnezeu să dea tuturor cunoasterea adevărului divin, capacitatea de a înțelege voința divină. Divinul nu va corespunde aproape niciodată voinței omului, mai ales pentru cei care nu știu cum să deschidă ușa bisericii. Să cerem Domnului să ne dea să înțelegem poruncile divine și să facem toata voia Lui", a concluzionat Primatul, citat de publicatia frantuzeasca Orthodoxie.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01302 sec - PID: 31858