94
Episcopii anglicani australieni și irlandezi au emis declarații oficiale care au clarificat, săptămâna trecută, pozițiile lor privind căsătoria homosexuală.

Casa Episcopilor Bisericii Irlandei a declarat, astfel, că slujba de oficiere a căsătoriei "rămâne neschimbata, iar căsătoria poate fi 'solemnizată' doar între bărbat și femeie".

"Nicio Liturghie sau slujba autorizata nu este prevăzută pentru vreo altă situație", au continuat episcopii în declarația lor.

Casa Episcopilor Bisericii din Australia a lansat o declarație similară, spunând, despre casatorie, ca "este o uniune, de-a lungul vieții, între bărbat și femeie".

Ei au adăugat că, în lumina doctrinei Bisericii, "nu este potrivit ca clădirile și sălile bisericești, capelele deținute de școlile anglicane și de alte organizații anglicane, să fie folosite ca locații pentru oficierea căsătoriilor intre persoane de același sex".

Episcopii au mai spus că vor acorda "o atenție mai mare" diferenței dintre binecuvântarea și solemnizarea unei căsătorii și conținutul adecvat al rugăciunii informale pentru un cuplu de același sex.

Ea a spus că, indiferent despre ce schimbări doctrinare eventuale ar fi vorba, acestea ar trebui să se facă prin intermediul constituției și al canoanelor sale.

Declarația vine după ce căsătoria homosexuală a fost legalizata in Australia, în 2017.

Anglican Leaders Issue Statements Affirming Traditional Marriage | CBN News www1.cbn.com [http://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2018/may/anglican-leaders-issue-statements-affirming-traditional-marriage]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01213 sec - PID: 31858