117

Zece dintre episcopii noștri ar putea susține autocefalia, a declarat...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
Zece dintre episcopii noștri ar putea susține autocefalia, a declarat Mitropolitul Sofronie (Biserica Ortodoxă Ucraineană canonica).

Cel mult 10 episcopi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) din totalul de 80, ar putea susține apelul către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, privind acordarea autocefaliei Bisericii Ucrainene. Declaratia apartine Mitropolitului Sofronie (Dimitriuc) de Cherkasy și Kaniv, din Biserica Ortodoxa Ucraineana (Patriarhia Moscovei), fiind facuta in cadrul unui interviu acordat "Glavkom".

"Am semnat cu numele, pentru a confirma dorința mea de a crea o astfel de Biserică, ceea ce înseamnă că nu mă opun, că vreau ca Biserica noastră să fie independentă", a spus ierarhul. Potrivit acestuia, Mitropolitul Visarion (Stretovici) de Ovruch și Korosten a semnat, de asemenea.

Mitropolitul Sofronie crede ca Presedintele Poroșenko a acționat în mod abuziv, atunci când s-a adresat Patriarhului Bartolomeu pentru a vorbi despre un tomos, fără a-i consulta pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) care sprijină autocefalia.

"Întotdeauna am avut o poziție neschimbătoare, privind faptul că avem nevoie ca Biserica să nu depindă de nimeni.Si, dacă ne uităm la istoria noastră, Biserica noastră a fost subordonată altora ca urmare a schimbărilor politice. Vreau să vorbesc despre acțiunile rele ale Președintelui, analfabetismul politic și reticența sa de a crea o Biserică autocefală impreuna cu episcopii noștri care depind de Patriarhia Moscovei ...", a mai spus Episcopul Sofronie. "El ia deciziile numai din punctul său de vedere, și noi de ce mai suntem aici (în special, ierarhii Bisericii Ucrainene care depind de Patriarhia Moscovei)? În Biserica noastră există mai mult de 80 de episcopi. Nu ni s-a cerut sfatul, nu ni s-a propus nimic. Este o greșeală extrem de gravă, o abordare incorectă politic a acestei probleme... Dacă Președintele dorește să facă acest lucru, atunci el nu ar trebui să se mulțumească să facă declarații zgomotoase, ci să ii adune pe toți episcopii, să ia seama și să-i întrebe "Cum vreti voi să faceti asta?". Ar fi un act just, o formulare corectă a întrebării", a spus Mitropolitul, care are propria sa viziune asupra modului în care Patriarhul Bartolomeu ar trebui să acționeze în această situație.

“Patriarhul Bartolomeu ar trebui să anuleze actul trimis Moscovei. Este esențial ca Patriarhul Ecumenic, la o reuniune a Sinodului, sa declare că o astfel de decizie trebuie recunoscută ca fiind contrară regulilor..."

Dix de nos évêques pourraient soutenir l'autocéphalie a déclaré le métropolite Sophrone (Église orthodoxe d’Ukraine) ⋆ Orthodoxie.com orthodoxie.com [https://orthodoxie.com/dix-de-nos-eveques-pourraient-soutenir-lautocephalie-a-declare-le-metropolite-sophrone-eglise-orthodoxe-dukraine/]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01441 sec - PID: 1239