175
Vineri 18 mai 2018, incepand cu ora 16.00, in paginile Agenției de știri Lacasuri Ortodoxe, veti putea urmari o noua transmisiune in direct, cu ocazia primirii raclei cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae la Catedrala din Municipiul Urziceni. Cu această ocazie, vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se află din anul 2013, în permanență, în Catedrala din Urziceni.

Procesiunea se va desfasura de-a lungul bulevardului principal, către centrul orașului. Sfintele odoare vor fi așezate spre închinare pe un baldachin special amenajat în fața bisericii, acestea ramanand spre inchinare, cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Catedrala din Urziceni, în perioada 18-21 mai 2018.

Evenimentul marchează sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, hramul Catedralei din Urziceni, fiind al zecelea an consecutiv când în parohie are loc o astfel de procesiune cu sfinte moaște.

Conform unui comunicat semnat de Pr. paroh Bogdan-Ionut Stancu, moaștele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă) vor fi aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București. Acestea au fost dăruite de domnitorul Mihai Viteazu în anul 1599. Voievodul le-a primit în dar de la Cardinalul de Bari, ca semn de prețuire pentru vitejia împotriva păgânismului.

[http://catedralaurziceni.ro/2pn9/moastele-sfantului-nicolae-la-catedrala-urziceni/]

Moastele Sfantului Nicolae la Catedrala Urziceni [http://catedralaurziceni.ro/2pn9/moastele-sfantului-nicolae-la-catedrala-urziceni/]

catedralaurziceni.ro [http://catedralaurziceni.ro/2pn9/moastele-sfantului-nicolae-la-catedrala-urziceni/]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01186 sec - PID: 15963