116

Un ins suspectat ca ar fi organizator al sectei Aum...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
Un ins suspectat ca ar fi organizator al sectei Aum Shinrikyo a fost arestat la Moscova, in aceste zile. Acesta a fost acuzat de înființarea unei comunități teroriste, in vederea întreprinderii de acțiuni teroriste și participarii la acestea.

Secta Aum Shinrikyo a fost infiintata in 2015, sub forma unui grup religios, a cărui activitate implica violență împotriva cetățenilor, pe teritoriul Moscovei și Sankt Petersburgului.

În aprilie 2016, comisia de investigație rusească a anunțat că investighează un caz penal privind constituirea unui grup a cărui activitate implică violență împotriva cetățenilor și cauzează alte prejudicii sănătății acestora.

"Organizatorii acestei comunități au exercitat presiuni fizice și psihice asupra cetățenilor, obligându-i să facă donații și să-și dea proprietatile", a declarat Comitetul de Investigații, citat de Interfax.

Aum Shinrikyo este o sectă religioasă fondată de Shoko Asahara. Aum Shinrikyo si-a câștigat "notorietate" la nivel mondial, in urma atacului terorist din metroul din Tokyo, de pe 20 martie 1995. În cinci atacuri coordonate, membrii sectei au lansat gaz sarin otrăvitor. Un total de 13 persoane au fost ucise și aproximativ 6000 au fost rănite în atacuri.

Treisprezece membri ai sectei, inclusiv Asahara, au fost condamnați la pedeapsa capitală, mai târziu. Un total de 188 membri Aum Shinrikyo au fost acuzați în acest caz.

Interfax-Religion www.interfax-religion.com [http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=14283]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0098 sec - PID: 1239