64

Va reamintim ca, in aprilie 2018, Consiliul Suprem al Ucrainei a susținut inițiativa Președintelui Ucrainei, Poroșenko, de a apela la Patriarhul Constantinopolului pentru a înființa o Biserică autocefală în Ucraina. Ieri, 14 mai, după sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei, președintele Departamentului pentru relații externe al Bisericii Moscovei, Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, a declarat:


"Această problemă nu era pe agenda Sinodului. Totuși, deoarece Sanctitatea Sa Patriarhul a primit numeroase scrisori de la credincioșii ucraineni, ea a fost discutată. Membrii Sfântului Sinod au subliniat că aceasta se află dincolo de sfera canonică a Bisericii. Apelul de acordare a autocefaliei a fost lansat de autoritățile seculare ale Ucrainei, cu sprijinul unor comunități schismatice necanonice. Statutul eclezial al acestor comunități, care s-au separat de Biserica Ortodoxă Ucraineană, nu este recunoscut în Ortodoxia mondială, adică are statut nul. Autoritatea supremă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, condusă de Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și al intregii Ucraine, nu s-a adresat Patriarhiei Constantinopolului în această privință.


Este imposibil să presupunem că o autoritate bisericească canonică ar putea să ia o decizie pe baza unei inițiative a unei comunități necanonice sau a unei autoritati laice a cărei ingerință în afacerile interne ale unei Biserici este inadmisibilă. .


Acordarea statutului de "Biserică autocefală paralelă" unei grupari schismatice, în ciuda voinței unei Biserici canonice pe al cărei teritoriu canonic se află, este un nonsens juridic ecleziastic.


Toți membrii Sfântului Sinod și-au exprimat sprijinul pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană canonica".

Metropolitan Hilarion, "All the Holy Synod Members Have Supported the Canonical Ukrainian Orthodox Church" | A Russian Orthodox Church Website

www.pravmir.com

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
113
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08982 sec - PID: 29715