127

"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal în toată Ortodoxia" - Despre pericolul existenței a două jurisdictii paralele în Ucraina, a vorbit in ultimele ore si Cancelarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

A permite, în Ucraina, sa existe o jurisdicție eclezială paralelă [presupunând ca Patriarhia de Constantinopol ar acorda autocefalie entitatilor schismatice], înseamnă abandonarea proiectului unei singure Biserici în Ucraina. Acesta a fost mesajul cancelarului, Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, exprimat in cadrul unui interviu acordat agenției grecesti Romfea:

„Aș vrea sa le transmit celor care isi justifica activitatea lor anti-bisericească prin presupuse încercări de restabilire a unitatii Ortodoxiei în Ucraina: dacă vom avea o jurisdicție eclezială paralelă în Ucraina, aceasta va însemna că nu vom avea niciodată, în țara noastră, o singură Biserică Ucraineană, iar oamenii noștri vor fi divizati pentru totdeauna".

Ierarhul a vorbit și despre atitudinea Bisericii Ortodoxe Ucrainene față de aceasta inițiativă și despre posibilele sale consecințe.

"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal în toată Ortodoxia", a spus Mitropolitul. El a facut apel, de asemenea, să se răspundă cu o conștiință clară "înaintea lui Dumnezeu și în fața Bisericii lui Hristos, pentru faptele proprii".

Μπορίσπολ Αντώνιος: ''Ένα Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία θα δημιουργούσε Πανορθόδοξο σκάνδαλο'' www.romfea.gr [http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/21560-mporispol-antonios-ena-autokefalo-stin-oukrania-tha-dimiourgouse-panorthodojo-skandalo]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01224 sec - PID: 31858