58

"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal...

Publicat în urmă cu 12 zile, în Lonews, de lacasuriortodoxe

"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal în toată Ortodoxia" - Despre pericolul existenței a două jurisdictii paralele în Ucraina, a vorbit in ultimele ore si Cancelarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. 


A permite, în Ucraina, sa existe o jurisdicție eclezială paralelă [presupunând ca Patriarhia de Constantinopol ar acorda autocefalie entitatilor schismatice], înseamnă abandonarea proiectului unei singure Biserici în Ucraina. Acesta a fost mesajul cancelarului, Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, exprimat in cadrul unui interviu acordat agenției grecesti Romfea: 


„Aș vrea sa le transmit celor care isi justifica activitatea lor anti-bisericească prin presupuse încercări de restabilire a unitatii Ortodoxiei în Ucraina: dacă vom avea o jurisdicție eclezială paralelă în Ucraina, aceasta va însemna că nu vom avea niciodată, în țara noastră, o singură Biserică Ucraineană, iar oamenii noștri vor fi divizati pentru totdeauna".


Ierarhul a vorbit și despre atitudinea Bisericii Ortodoxe Ucrainene față de aceasta inițiativă și despre posibilele sale consecințe. 


"Mă tem că acest lucru va duce la un scandal în toată Ortodoxia", a spus Mitropolitul. El a facut apel, de asemenea, să se răspundă cu o conștiință clară "înaintea lui Dumnezeu și în fața Bisericii lui Hristos, pentru faptele proprii".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
89
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11699 sec - PID: 30123