92

Dupa nedreapta sa inchidere de către Statul Turc, Institutul Teologic...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
Dupa nedreapta sa inchidere de către Statul Turc, Institutul Teologic Halki pare a se redeschide, conform optimismului exprimat intr-un interviu acordat ziarului grecesc din Australia, „Kosmos“, de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

„Cred că, in ce priveste Halki, suntem pe drumul cel bun. Desigur, nu ar fi trebuit niciodată închis. Închiderea sa de către statul turc a fost o nedreptate flagrantă pentru noi. Au trecut aproape 50 de ani, 47 dacă vrem să fim preciși, în timpul cărora eforturile noastre de redeschidere a Institutului au eșuat.

Cu toate acestea, în ultimul timp, am devenit foarte optimist cu privire la redeschiderea iminentă a Institutului nostru, de care m-am asigurat în urmă cu câteva zile, la Ankara, când l-am vizitat pe Președinte, în prezența Ministrului Afacerilor Externe."

In cadrul aceluiasi interviu, Patriarhul Bartolomeu a declarat ca spera ca marele eveniment al redeschiderii Seminarului din Halki va avea loc înainte de următorul an școlar.

Βαρθολομαίος για Χάλκη: Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής |Amen.gr www.amen.gr [http://www.amen.gr/article/vartholomaios-gia-xalki-eimaste-poly-aisiodoksoi-oti-epikeitai-i-epanaleitourgia-tis-sxolis]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00881 sec - PID: 31858