49

Dupa nedreapta sa inchidere de către Statul Turc, Institutul Teologic Halki pare a se redeschide, conform optimismului exprimat intr-un interviu acordat ziarului grecesc din Australia, „Kosmos“, de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.


„Cred că, in ce priveste Halki, suntem pe drumul cel bun. Desigur, nu ar fi trebuit niciodată închis. Închiderea sa de către statul turc a fost o nedreptate flagrantă pentru noi. Au trecut aproape 50 de ani, 47 dacă vrem să fim preciși, în timpul cărora eforturile noastre de redeschidere a Institutului au eșuat.


Cu toate acestea, în ultimul timp, am devenit foarte optimist cu privire la redeschiderea iminentă a Institutului nostru, de care m-am asigurat în urmă cu câteva zile, la Ankara, când l-am vizitat pe Președinte, în prezența Ministrului Afacerilor Externe."


In cadrul aceluiasi interviu, Patriarhul Bartolomeu a declarat ca spera ca marele eveniment al redeschiderii Seminarului din Halki va avea loc înainte de următorul an școlar.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
103
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08707 sec - PID: 30045