89

O icoană sculptată a Sfantului Artemie de Verkolsk a fost...

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
O icoană sculptată a Sfantului Artemie de Verkolsk a fost oferita in dar Schitului Sfântul Hariton din Wadi Fara, Țara Sfântă. Imaginea sfântului este înconjurată de reprezentari ale altor sfinți din regiunea Pinezhsk a Rusiei: Sfantul Ioan de Kronstadt, Sfantul Serghie de Malopinesk, Sfantul Nifon de Optina și Sfanta Parascheva de Pirinem. Darul a fost oferit de un binefăcător dintr-o parohie din Pineg, regiunea Archangelsky, aflat în timpul unui pelerinaj.

Mănăstirea este situată în sălbăticia iudaică, într-o vale cunoscută sub numele de Wadi Fara, și este administrată de misiunea ecleziastică rusă din Ierusalim a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Tarii. Guvernul israelian a declarat că manastirea este un adevarat punct de reper.

Lavra Sfantului Hariton este prima mănăstire din Țara Sfântă întemeiată de Sfantul Hariton Mărturisitorul la începutul secolului al IV-lea. Omul sfânt a supraviețuit persecuției în timpul împăratului Aurelian și, odata cu moartea guvernatorului, a fost eliberat din închisoare. Apoi, a călătorit la locurile sfinte ale Ierusalimului, dar pe drum a fost răpit de hoți și dus într-o peșteră din Fara. Când s-au asezat la masa, acestia au băut vin care fusese otrăvit de un șarpe.

După ce a scapat a doua oară de moarte, Hariton a hotărât să rămână în peșteră și să slujească Domnului. Cuvântul Vieții și minunile sale s-au răspândit și au atras ucenici. Prima capela a mănăstirii a fost înființată în interiorul peșterii. Regulile lavrei au fost stricte: rugăciunea începea la miezul nopții și se încheia la prânz. Mâncarea era oferită o dată pe zi, iar cea gătită, numai de sărbători.

După 1903, călugării ruși din Muntele Athos au început să restaureze lavra, care aparține misiunii ecleziastice rusesti din Ierusalim a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Tarii.

Manastirea se afla la 10 km nord-est de Ierusalim. Există două biserici in lavră: una in partea de jos, inchinată Sfântului Nicolae facatorul de minuni, și o alta deasupra pesterii, care poate fi accesata printr-o scară metalică, inchinată chiar Sfantului Hariton.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01416 sec - PID: 31858