32

O icoană sculptată a Sfantului Artemie de Verkolsk a fost oferita in dar Schitului Sfântul Hariton din Wadi Fara, Țara Sfântă. Imaginea sfântului este înconjurată de reprezentari ale altor sfinți din regiunea Pinezhsk a Rusiei: Sfantul Ioan de Kronstadt, Sfantul Serghie de Malopinesk, Sfantul Nifon de Optina și Sfanta Parascheva de Pirinem. Darul a fost oferit de un binefăcător dintr-o parohie din Pineg, regiunea Archangelsky, aflat în timpul unui pelerinaj.


Mănăstirea este situată în sălbăticia iudaică, într-o vale cunoscută sub numele de Wadi Fara, și este administrată de misiunea ecleziastică rusă din Ierusalim a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Tarii. Guvernul israelian a declarat că manastirea este un adevarat punct de reper.


Lavra Sfantului Hariton este prima mănăstire din Țara Sfântă întemeiată de Sfantul Hariton Mărturisitorul la începutul secolului al IV-lea. Omul sfânt a supraviețuit persecuției în timpul împăratului Aurelian și, odata cu moartea guvernatorului, a fost eliberat din închisoare. Apoi, a călătorit la locurile sfinte ale Ierusalimului, dar pe drum a fost răpit de hoți și dus într-o peșteră din Fara. Când s-au asezat la masa, acestia au băut vin care fusese otrăvit de un șarpe.


După ce a scapat a doua oară de moarte, Hariton a hotărât să rămână în peșteră și să slujească Domnului. Cuvântul Vieții și minunile sale s-au răspândit și au atras ucenici. Prima capela a mănăstirii a fost înființată în interiorul peșterii. Regulile lavrei au fost stricte: rugăciunea începea la miezul nopții și se încheia la prânz. Mâncarea era oferită o dată pe zi, iar cea gătită, numai de sărbători.


După 1903, călugării ruși din Muntele Athos au început să restaureze lavra, care aparține misiunii ecleziastice rusesti din Ierusalim a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Tarii.


Manastirea se afla la 10 km nord-est de Ierusalim. Există două biserici in lavră: una in partea de jos, inchinată Sfântului Nicolae facatorul de minuni, și o alta deasupra pesterii, care poate fi accesata printr-o scară metalică, inchinată chiar Sfantului Hariton.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
111
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09719 sec - PID: 29731