21

De ce Biserica nu ii ajuta pe saraci in fata camerelor de luat vederi?

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de
Oamenii supusi saraciei, astazi, vin să primească o farfurie de mâncare, dar "își ascund fețele atunci când primesc farfuria", daca se afla in fata camerelor de televiziune.

"Aceasta tine de un respect minim fata de persoana umană. Acesta este motivul pentru care Biserica s-a gândit să trimită pachetele direct in casele oamenilor saraci".

Cuvintele de mai sus au fost rostite de Arhiepiscopul Atenei, Ieronim, in cadrul unui eveniment de caritate, acesta mentionand, de asemenea, cateva dintre cazurile de saracie extrema din Grecia.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei a dat ca exemplu un caz in care parohul unei bisericute din Arhiepiscopia Atenei s-a plâns că remarcase disparitia zilnica a unora dintre lumânările care se aprindeau la lumanarar. După investigații, s-a dovedit că doi copii le luau, regulat, acestia scuzandu-se preotului, cu cuivintele:

"Parinte, nu avem lumină în casă și am luat aceste lumânări, pentru a le pune unele langa altele incat sa lumineze pentru a ne putea face, seara, lectiile".(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=545247332293448"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.02191 sec - PID: 26653