24

Chemare la rugaciune, intr-o discoteca. DJ-ul, amenintat, paraseste tara

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de
Tensiunea, dintre libertatea de exprimare și respectul fata de ceea ce este considerat a fi sacru, devine din nou sursa de controverse. De aceasta data, în Tunisia.

Un DJ britanic, vineri, 31 martie 2017, a invitat la rugaciune musulmana, într-un club de noapte din Hammamet, amestecand pentru un timp inregistrarea sonora a unei chemari la rugăciune, cu muzica electronica. Dupa aceasta, el a schimbat rapid piesele muzicale, o parte a publicului apucand insa sa reactioneze.

Efectul real, insa, s-a vazut abia dupa ce o înregistrare video a acestei manifestari a aparut pe Internet, DJ-ul afirmand ca, prin aceasta, a vrut sa cheme de fapt la "pace și reconciliere“.

Acuzat ca ar fi facut haz de lucrurile sfinte, managerul clubului a ajuns sa fie amenintat chiar cu moartea, ajungandu-se pana in punctul in care autoritățile s-au vazut nevoite sa reactioneze, printre care si Ministerul Cultelor, care a respins actiunea, considerand-o o formula de dipsret la adresa valorilor religioase ale musulmanilor tunisieni.

DJ-ul a părăsit Tunisia, sâmbătă, înainte de eruperea cazului, managerul clubului fiind insa acuzat de indecenta și de manifestare publica jignitoare, acesta fiind atentionat ca ii revenea datoria sa verifice inregistrarile audio puse in club, inainte de a fi difuzate. (LONews)

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.02033 sec - PID: 18257