19

Pentru prima dată dupa anul 2000, numărul preoților catolici la nivel global este în scădere, conform celor mai recente statistici din Anuarul Pontifical.

Anuarul a fost publicat ieri, joi, 6 aprilie 2017, la Vatican, si a subliniat faptul ca, desi numarul catolicilor este in crestere in lume (acum ajuns la aproximativ 1,285 miliarde) numarul preotilor catolici este in scadere.

O astfel de scadere este o premiera dupa anul 2000, desi scaderea este una destul de usoara (-136 preoti), insa ea urmeaza unei cresteri semnificative neîntrerupte timp de 14 ani.

Dintre toate continentele lumii, Europa este singurul continent care trage atat de jos aceasta statistica, incat toate celelalte continente, prin cresterile lor, nu reusesc sa o compenseze: Europa -2502 preoți, + 47 America, Oceania + 82, + 1104 Asia și + 1133 Africa.

Numărul seminariștilor este si el, de asemenea, în declin, insa numarul diaconilor permanenți a crescut.

In prezent, catolicii reprezinta 17,7% din populația mondială, Brazilia rămânand cea mai mare țară catolică din lume, urmand Mexicul, Filipine, SUA, Italia, Franta, Columbia, Spania, Congo și Argentina. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
60
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11829 sec - PID: 9246