29

Secretariatul Majestății Sale Regelui
Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:


Nicolae-Șerban Tanașoca, In Memoriam

Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a primit cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a profesorului universitar Nicolae-Șerban Tanașoca. Alteța Sa Regală, alături de întreaga Familie Regală, transmite condoleanțe familiei îndoliate!

Născut la 3 octombrie 1941, dintr-o familie de aromâni, profesorul Tanașoca și-a dedicat viața studiului filologiei clasice, al civilizației bizantine și al culturilor din Balcani. El a fost directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, for care editează o revistă de prestigiu european.

Pe lângă studii și traduceri din cultura bizantină, Nicolae-Șerban Tanașoca s-a preocupat de istoria modernă a României, fiind un susținător public al valorilor și principiilor Coroanei. Profesorul a fost implicat în activitatea Centrului de cercetări “Carmen Sylva” al Arhivei Princiare de la Wied, locul de baștină al Reginei Elisabeta a României. Nicolae-Șerban Tanașoca a susținut neîntrerupt reinstaurarea sistemului monarhic constituțional în România.

La 11 decembrie 2008, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit Crucea Casei Regale a României.

Profesorul Tanașoca va rămâne pentru posteritate drept un eminent cărturar, cu o remarcabilă erudiție, pe care se sprijinea pentru a face paralele istorice și a trage învățăminte relevante pentru zilele noastre, precum și ca un distins orator, care nu o dată a dat valoare evenimentelor științifice cu temă regală. Una dintre ultimele sale apariții publice a fost la solemnitatea dedicată împlinirii unui secol și jumătate de la adoptarea Constituției din 1866, găzduită de Academia de Studii Economice.

Dumnezeu să-l odihnească!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
343
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09653 sec - PID: 2643