21

Hram la Biserica Toma Cozma din Iași

Ca în fiecare an, în Duminica după Paşti, cunoscută sub numele de Duminica Tomei, Biserica „Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetăţii Iaşului, îmbracă haine de sărbătoare întru cinstirea Sfântului Apostol Toma și a mărturiei sale despre Hristos cel Înviat.

Sărbătoarea Hramului parohiei va debuta sâmbătă, 22 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, când se va oficia în sobor Slujba Vecerniei Hramului şi a Litiei. 

Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 8.00, se va săvârşi Slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii și pomenirile pentru ctitori și pentru toți cei răposați. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de asemenea în sobor.

Pentru Sărbătoarea Hramului din acest an, Parohia Toma Cozma s-a pregătit intens, Bunul Dumnezeu ajutându-ne să întâmpinăm praznicul cu o nouă înfățișare exterioară a casei parohiale, care a fost retencuită și zugrăvită la exterior, dar și cu câteva lucrări edilitar-gospodărești în curtea interioară prin gardurile și zidul de sprijin care au îmbogățit semnificativ ambientul. 

La acestea, adăugăm și frumoasele acțiuni umanitare din vremea postului, care s-au bucurat de o deosebită apreciere, precum și Cursul gratuit de încondeiat ouă, devenit foarte popular în rândul tinerilor și copiilor dornici să împodobească cu suflet Sfintele Sărbători.

Așteptăm și anul acesta un număr mare de pelerini, care se vor putea închina și la moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, care se păstrează în Biserica Toma Cozma, ocrotitorii bisericii noastre - a explicat PC Părinte Paroh Mihai Mărgineanu.

Atât după slujba Vecerniei cât şi după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi un simbol al recunoștinței noastre, precum și a bucuriei sărbătorii.

Vasilica Onofrei - consilier relatii publice (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
132
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1038 sec - PID: 8160