16

Maine, in cea de-a 2-a Duminica dupa Pasti, numita si "a Sfantului Apostol Toma", Biserica Ortodoxa il cinsteste si pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta - alaturi de Sfantul Mucenic Valerie. 


Pornind de la sarbatoarea ocrotitorului sau, astfel, Municipiul Giurgiu va fi si el în plina sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, autoritățile locale hotarand ca, în perioada 21-23 aprilie, să aibă loc Zilele Municipiului Giurgiu.

Maine, cu siguranta ziua de cinstire a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe va fi cea mai marcanta zi a acestei perioade festive a Municipiului, evenimentele la care sunt invitati toti giurgiuvenii (si nu numai) debutand, in dimineata zilei, asa dupa cum se si cuvenea, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti, iar aceasta... chiar in nou-construita Catedrala Episcopala - un edificiu impunator ridicat in imediata apropiere a Centrului Eparhial, in care prima Sfanta Liturghie a fost savarasita de curand, intr-o zi care avea sa coincida cu implinirea celor unsprezece ani de la întronizarea în demnitatea de Episcop al Giurgiului a Preasfintitului Parinte AMBROZIE (9 aprilie).

La slujba de maine vor lua parte, conform informatiilor pe care le-am primit din zona, oferite de Pr. consilier Marian Ciocanel, un sobor numeros de clerici si mai multe oficialitati, credinciosii avand ocazia de a se inchina la Moastele Sfantului lor ocrotitor. Va reamintim ca noua Catedrala Episcopala are hramurile Sfantul Ierarh Vasile cel Mare și Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, evenimentele desfasurate cu aceasta ocazie in Municipiul Giurgiu vor fi transmise in direct (si/sau oferite ca inregistrari video, dupa caz), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, si cu ajutorul părintelui paroh Ștefan Valentin, consilier social al Episcopiei Giurgiului... din cea mai mare și înaltă biserica din județ, de catre Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, acestea putand fi urmarite in programul TV Lacasuri Ortodoxe, prezent pe pagina TV/LIVE a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (click aici), in paginile Serviciului de presa LONews (click aici) - cat si in paginile partenerilor nostri.

TRANSMISIUNEA in direct a Slujbei Sfintei Liturghii oficiate maine, 23 aprilie 2017, incepand cu ora 9:00, va fi preluata, de asemenea, de Trustul Eveniment TV - partener Lacasuri Ortodoxe, pe reteaua de cablu din tara.

In paralel, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, incepand cu ora 7:30, vizitatorii paginilor noastre vor putea urmari, de asemenea (pe canale special dedicate), Slujba Sfintei Liturghii oficiata in Catedrala din Urziceni, al carei paroh este Pr. Bogdan-Ionut Stancu  (Episcopia Sloboziei si Calarasilor) si Biserica Podeanu din Bucuresti, al carei paro este Pr. Ailioaei Vasile.
Inregistrarile transmisiunilor live efectuate cu aceatsa ocazie vor putea fi accesate ulterior - in timp real - din pagina NOUTATI VIDEO Lacasuri Ortodoxe (click aici) - o pagina care va tine la curent, zilnic, cu toate noutatile video ortodoxe publicate atat in tara cat si in strainatate.
(LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
118
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.11565 sec - PID: 28539