17
„Cei doi episcopi de Alep rapiti in anul 2013 în Siria sunt încă în viață“, a declarat, in aceste zile, Episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel (Kourie), în timpul ceremoniei de comemorare a celei de-a 47-a aniversari a aparițiilor Fecioarei Maria deasupra turlei Catedralei "Sfinții Petru și Pavel" din Moussaitbeh (Liban).

Cei doi mitropoliti rapiti in Siria sunt în viață

Ziua de cinstire a acestor apariții, pe care această biserică le comemorează anual in prima duminică după Paști, a coincis în acest an cu implinirea a 4 ani de la răpirea, în Siria (22 aprilie 2013), a celor doi episcopi de Alep - siriac si grec-ortodox (vezi ARHIVA) - Ioan Ibrahim și, respectiv, Boulos Yazigi, a căror soarta rămâne inca necunoscuta. Portretele celor doi episcopi au fost afisate în interiorul catedralei și purtate în cadrul unei procesiuni cu torțe aprinse, care a marcat aparițiile Maicii Domnului.

În cadrul acestei duble comemorari, episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel Kourié, președinte al Comisiei de Monitorizare a cazului, a dat asigurări că, din cate știe personal, „cei doi episcopi sunt încă în viață“.

„Cei care cred contrariul trebuie să ne dovedeasca afirmatiile lor“, a spus acesta, adăugând că membrii comisiei au bătut la fiecare ușă posibila, in Liban și Siria, cu succes, mai mult sau mai puțin, in urmărirea acestora. 
Episcopul Kourié a invitat statul libanez sa faca, din acest caz, o cauză națională prin trimiterea la coexistența și dialogul între religii.

El a denunțat „purificarea etnică și religioasă în curs de desfășurare în Siria, Irak și Egipt, și statele care sprijina acest lucru sub formă de contribuții prin luptatori, arme și bani.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
150
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08791 sec - PID: 7467