17
În aceste zile, Primatul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, Patriarhul Antiohiei și Întregului Orient, Ioan al X-lea Yazigi a fost invitat sa participe la centenarul restaurării Patriarhiei in Biserica Ortodoxă Rusă.

Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei

Invitatia a fost facuta de catre Mitropolitul Ilarion, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, care s-a deplasat personal in Liban. Mitropolitul a fost primit in Liban de catre Mitropolitul ortodox al Beirutului, Ilie.

Invitatia a fost formulata in numele Preafericitului Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril.

Patriarhul Ioan X al Antiohiei și-a exprimat recunoștința față de Biserica Ortodoxă Rusă, pentru ajutorul acordat de catre aceasta din urma creștinilor victime ale războiului din Siria.

100 de ani in Patriarhia Rusa: centenarul restaurarii Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse

Întâlnirea s-a axat, de asemenea, pe posibila dezvoltare a cooperării intre Patriarhiile Antiohiei și Moscovei în domeniul educației religioase.

Va reamintim ca, la inceputul lunii decembrie, o serie de manifestari speciale se vor derula la Moscova, cu ocazia impliniri a 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Ruse.

La evenimentele ce se vor desfasura la implinirea celor 1000 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse au mai fost invitati, de asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Preafericitul Părinte Ieronim.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
80
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11727 sec - PID: 11469